For å bli en ekte gullgraver må du skaffe det riktige utstyret, ha god kunnskap og et sterkt pågangsmot.

Den moderne gullgraveren

De fleste av oss forbinder nok gullgraving med svart-hvitt bilder fra slutten på 1800-tallet. Her kunne man se menn med møkkete klær og tykke skjegg mens de lente seg på vogner og spader. I dag finnes det få slike gullgravere igjen, og mye av utvinningen har blitt tatt over av store kommersielle selskaper. Likevel står det ingenting i veien for å grave etter gull på egenhånd, og har du riktig utstyr kan du fort tjene en god sum penger.

Gullgraving er strengt regulert, og av den grunn er det vanskelig å drive utvinning av gull fra bergverk på egenhånd. Derfor burde man helst fokusere på løst gull, og det som finnes av ressurser på overflaten. Konsentrer deg om leting på bakkenivå og i diverse elvedrag for å maksimere gevinsten.

Hva kreves?

Det som gjør gullgraving så lukrativt for vanlige mennesker, er mangelen på kostnader. Skal du lete etter løst gull i naturen trenger du en del utstyr, men prisen på dette er fullt overkommelig for de fleste personer. For eksempel trenger man ikke mye utstyr for å vaske gull i elveleier, og de største kostnadene kommer i form av godt turustyr. Dette er en bonus, ved at man kan oppleve utmark og natur på nært hold!

Leting på bakken kan være litt dyrere da dette krever en metalldetektor. Ofte vil man måtte gå i flere dager uten å finne noe, men da man først treffer kan gullet være svært verdifult. Dette er god trening ved at man beveger seg mye i løpet av dagen, og i tillegg har man muligheten til å tjene mye penger dersom man er heldig!

Les også: Dette utstyret trenger du for å vaske gull

Hva kjennetegner en gullgraver?

Det som skiller en moderne gullgraver fra amatører er i hovedsak to ting. Den første er kunnskap. Man må besitte dyp kunnskap om gull, dets egenskaper og områdene man leter i. Det er viktig å kunne lese topografiske kart i tillegg til å kunne analysere geologiske formasjoner. En ekte gullgraver vil også ha kunnskap om området han leter i samt vite hvilke deler av terrenget som har større sjanse for gullfunn.

Det andre er pågangsmot. Å lete etter gull er en skitten, kald og kjedsom prosess hvor mye tid går med til venting. Dersom man leter i elveleier blir det fort kaldt og vått, og derfor gjelder det å ha en solid innstilling til å begynne med. En gullgraver vet når man burde gi seg, men likeså når han burde fortsette.

Les også:Her kan gullgravere vaske gull lovlig

Tid er penger

Å grave etter gull er en hobby for de fleste, men noen har også dette som et fulltids geskjeft. De som leter etter gull på heltid er avhengig av å finne mye gull tilgjengelig for å kunne leve av virksomheten. Eksempelvis burde man kun lete etter gull på heltid dersom man er i stand til å forsørge seg selv økonomisk.

Med flaks og pågangsmot er alt fullt mulig, og nøkkelen ligger i å besitte god kunnskap om området. Studer kart, tidligere utgravinger og områdets geologi før du skaffer deg utstyr. Har du planene klare, og vet hvor du burde lete er det mye lettere å treffe jackpot!

Les også: Gullnuggets er det beste en gullgraver kan finne!