For nå er snart våren her. Og våren er viktig for den som er den lykkelige eier av en metalldetektor eller flere. Norske vintre er lange, kalde og innbyr ikke akkurat metallsøkere til å trives. Men som de kloke mennesker de er disse metalldetektoristene så vet de at for hver eneste dag med snø og andre vinterlige ubehageligheter så er de enda en dag nærmere nye eventyr med metallsøkeren.

Noen er heldige og har en undervannssøker, en tørrdrakt og en fjord å bruke dem i, og kan dermed forlenge søkersesongen betraktelig. Andre bruker tiden på samlingen sin av funn fra forrige sesong. Det finnes alltid mynter og annet som skal identifiseres, registreres, rengjøres og arkiveres.

Klargjøring av metallsøker og utstyr hører også med. Og for meg, og sikkert mange likesinnede følger det med drømmer i denne prosessen. Drømmer om nye fine søkerdager i kommende sesong, drømmer om funnet med stor F. Drømmer om fellesskapet med andre metallsøkere man ikke har sett siden forrige sesong.

Funnet med stor F

funn som skal identifiseres, registreres, rengjøres og arkiveres. (foto Per Sibe)

Og så er det selvfølgelig alle de som har andre interesser å fylle vinteren med. Som skigåing, råkjøring med snøfreser, og andre sysler som passer best i den snørike tiden. Ikke det at jeg helt forstår disse interessene. Men jeg respekterer dem så klart, og sikkert går vinteren fortere også med slike interesser.

Her på huset har de siste månedene gått med til forberedelser til oppstart av den nye butikken. Og det har tatt mye tid kan jeg avsløre. Både Tonny og meg selv har lagt ned flere timer enn vi egentlig hadde trodd. Men mer om det senere.

For nå er det snart vår.

PerS