Av TonnyK

Kom over et artig bilde her, det er en metalldetektor fra 1919, dvs. at den er 97 år gammel i år.

Utviklingen har kommet et lite stykke på vei kan man si, når vi i dag bruker XP DEUS, der de i 1919 brukte det droget som det er bilde av. Den veide sikkert 30 kilo og det er vel begrenset hvor lenge man gidder å gå rundt med en 30 kilos søker i ulendt terreng. Makan til ufjampete metallsøker skal man lete lenge etter. (Her må jeg skyte inn at jeg alltid går ut ifra at alle vet hva ufjampete betyr, men det stemmer jo ikke at alle vet det. Så for ordens skyld, det er totning og det betyr at noe er tungvindt, uhåndterlig, noe drass eller evt. for damer, «ufjampete på håret» betyr at håret er ustelt (menn bruker ikke det utrykket om håret sitt).)

For all del, den var sikkert effektiv til å påpeke metaller i bakken, men diskrimineringen var det vel så som så med, antakeligvis fant man mye søppel med den.

Vi selger brukte metalldetektorer hvis vi får inn noen, men så gamle og så brukte som den på bildet selger vi ikke. Og kommer vi over en så havner den på veggen, aldri i verden om den blir solgt!

Hvilken ville du velge? Gamlingen på 30kg eller Deus på under 1 kg? 😀

procollector-metalldetektor-xp-deus-gammel-brukt