Når man kjøper seg en detektor så er det ofte fordi man ønsker å finne en skatt. Det kan være et seriøst ønske om at man ønsker å finne en stor pengeskatt eller det kan være et litt mindre seriøst ønske om å finne Kaptein Sabeltanns store skatt.

Først, hvis du ønsker å bli rik så er nok ikke en detektor den beste måten. Du har nok større sannsynlighet for å bli rik ved å levere inn en 5-ukers eller hvis du registrer deg på et av de mange norske nettcasino. For det er nemlig ikke slik at skattene ligger strødd rundt i Norge og hvis du finner noe stort så skal den norske stat ha mesteparten av dette. Likevel, så finnes det en veldig god måte å tjene penger ved å investere i en detektor. Det handler ikke om å finne skatter men finnes andre sine skatter.

Hjelp folk som har mistet noe som er viktig for dem

Hvert år så mister flere hundre nordmenn ringer, smykker og andre ting som de er svært glad i. Det kan være på stranden eller når de er på tur. Dette kan du bruke til din egen vinning. Hvis du lager en nettside hvor du tilbyr din detektor-service. Du kan hjelpe disse med å finne det de har mistet.

Hvor mye kan jeg ta betalt for dette?

Det finnes i hovedsak to måter du kan ta betalt for tjenesten din. Du kan ta betalt for timene du bruker på å lete eller du kan ta betalt en sum hvis du finner den tingen de leter etter. Ofte så vil det da være en lavere timespris, men da er du garantert penger. Hvis du ikke ønsker å ta timespris så kan du heller ta en sum om du finner objektet. Da kan du ofte ta en ganske høy pris som er avtalt på forhånd. Dette kan gjenspeile verdien av tingen eller verdien det har for personen.

Må jeg skatte av dette?

Hvis du skal drive med detektor-service profesjonelt så må du skatte. Du kan enkelt opprette et eget selskap hos Altinn. Det er gratis og du trenger ikke noe regnskapsfører. Da kan du enkelt faktuere kunder og betale skatt på alle inntekter. Fordelen her er at du kan skrive av kostnader som f.eks kostnad for ny detektor og utstyr du trenger til dette.

Se også https://www.skatteetaten.no/person/skatt/hjelp-til-riktig-skatt/arbeid-trygd-og-pensjon/hobby-ekstrainntekt-og-smajobber/smajobber-og-tjenester/

Hvis du oppretter eget selskap så vil du i tillegg kunne få bedriftskunder som kunder. Det er ikke veldig stor etterspørsel fra bedrifter men det hender og da kan man gjerne ta seg mye bedre betalt enn man kan fra vanlige privatpersoner.

Så over til spørsmålet her, kan man bli rik av dette? Nei mest sannsynlig så kan du ikke bli rik av å løpe rundt med en detektor men du kan fint tjene gode penger på det. Det er gøy å løpe rundt med en detektor og det å få betalt for det er jo en bonus i seg selv!