Det finnes fortsatt mange kjente og ukjente skatter rundt om i verden. Flere av disse befinner seg på havets bunn og bare venter på å bli funnet. For en stund siden antok de amerikanske myndighetene, at det finnes rundt tre millioner skip, som har endt sine dager på havbunnen. Og spørsmålet er jo så, hva hadde disse skipene om bord. Selvsagt vet man dette på en lang rekke skip og spesielt de som har gått ned i nyere tid. Men, en lang rekke skip ligger nede på havets bunn med sine hemmeligheter.

Mange vanvittige rikdommer har kommet på avveie gjennom de siste par tusen år og har ikke blitt sett siden. Andre rikdommene er naturlige skatter på landjorden og andre er skatter som har kommet på avveie ved kriminelle handlinger. Så har du en skattejeger gjemt inni deg og har tid og økonomi til å dra på skattejakt, så er det mange muligheter for å bli rik.

1. Skipet Awa Maru, antas å inneholde gull, diamanter og platina til en samlet verdi av mer enn 30 milliarder kroner. Skipet ble senket av en torpedo på slutten av andre verdenskrig og ingen har sett det siden. Derfor må det antas at hele skatten ligger på havbunnen og venter.

2. Natt til 16 februar 2003, ble det gjennomført et kupp i Antwerpen. Dette kuppet har siden blitt kalt århundrets kupp, da tyvene kom seg av gårde med diamanter for mellom 100 – 200 millioner dollar. Tyvene hadde kommet seg inn til tross for mange sikkerhetsanordninger, som varmedetektorer, magnetfelt, låser med utallige kombinasjoner og radar. Likevel greide de å tømme 123 av 160 bankbokser. Deler av en sandwich kunne knytte en italiener ved navn Leonardo Notarbartolo til stedet og han hadde samtidig kontor i diamantsenteret i Antwerpen. Det er her hvelvet ligger, som ble ranet. Han fikk ti års fengsel og et par andre fikk også mindre straffer. Men, utbyttet fra ranet ble aldri funnet. Så spørsmålet er hvor de mange diamantene befinner seg. Skal en tro på selve røveren, Leonardo Notarbartolo, så var ranet ikke noe ran, men en stor forsikringssvindel bestilt av en rekke jødiske diamanthandlere. Ifølge Notarbartolo var boksene allerede tømt før ranet ble iverksatt.

3. Det er flere ran hvor utbyttet ikke har blitt funnet. Blant annet på flyplassen Heathrow i 1983. Her tok seks ransmenn seg inn på flyplassen, forkledd som vakter. De fant frem til et lager, hvor de visste det ble oppbevart store verdier. Ranet var oppsiktsvekkende, da det ble utført på en ganske brutal måte. Blant annet helte de bensin over de riktige vaktene og truet med å tenne på dem, om de ikke lukket dem inn på lageret. De fikk slått av alarmsystemet og fikk med seg 6800 gullbarrer og diamanter. Til sammen verdier for mer enn 200 millioner kroner. Kun tre personer ble dømt for medvirkning og tross en meget omfattende etterforskning, er det meste av byttet fortsatt på avveie.

Det er nok ikke det enkleste å finne utbyttet etter disse to ranene, og sikkert også ganske farlig, men det finnes mange andre og enklere skatter som en kan lete etter. F.eks. ved å gå en rolig tur i skogen med en metalldetektor 🙂

gull-diamanter