Det finnes utrolig mange metalldektorer på markedet og til veldig forskjellig pris. For en nybegynner så kan det derfor være veldig vanskelig å vite forskjellen på en billig fra en kostbar en. For de aller fleste så vil det være veldig unødvendig å kjøpe den mest kostbare detektoren men heller velge en billigere versjon. Med mindre du har vunnet penger og har ekstra penger å bruke bare fordi du ønsker det.

De mest kostbare dektorene er nemlig ikke ment for å lete etter gamle skatter men brukes aktivt i gulljakt. I Australia så finnes det nemlig gull i bakken som man ikke trenger å grave frem fra en gruve. De kan selvfølgelig brukes mot andre metaller. Nedenfor kan du se et klipp Discovery Australia på hvordan man bruker en slik detektor:

For å gjøre dette så trenger man gjerne helt andre specs enn man trenger på en vanlig detektor. De mest kostbare detektorene som brukes til gull koster gjerne over 100 000,- kroner før MVA og toll. Det betyr at man fort må ut med opp til 150 000,- i Norge får en slik en.

En så kostbar detektor vil som regel ikke gi deg noen fortrinn om du driver med vanlig jakt etter skatter. Det er egentlig først når man skal lete etter skikkelig verdier som gjerne ligger langt under jorden at disse kostbare sakene kommer til sin fulle rett.

En vanlig detektor vil kunne gi deg omtrent akkurat de samme egenskapene men det er selvfølgelig noen forskjeller her. Med mindre man driver med noe veldig spekulativt så vil dette være mer enn nok for de aller fleste.

Du bør uansett kanskje ikke velge den billigste

Du finner detektorer i alle prisklasser men vi anbefaler at man velger en detektor som har gode anmeldelser og som ligger i mellomsjiktet mellom 2000-10000 når man skal kjøpe en. Da får man en som har god kvalitet og som leverer varene akkurat som den skal.

Et problem med noen av de billigste er gjerne at de har dårlige egenskaper og gir dermed markeringer uten at det egentlig er noe grunn til det. For at det skal være gøy å lete etter skatter så er det utrolig viktig at man får riktig markeringer, hvis ikke så blir det fort veldig vanskelig. Det andre er at noen av de billigste har elendig kvalitet, vi har hørt om detektorer som har blitt ødelagt etter kun en times bruk.

Hvis du gjør grundig research før du kjøper en metalldetektor så vil du som regel finne en av god kvalitet. Det finnes utrolig mange som har gitt feedback på alle disse produktene og ved å bruke denne så kan du velge et riktig produkt.