I tillegg til en metallsøker må jeg vel kjøpe en masse ekstrautstyr også? Av alle spørsmål vi får så er vel dette spørsmålet det aller mest stilte når folk skal kjøpe seg en metalldetektor..

Heldigvis så er det et ganske enkelt svar på dette. Nei, det må du ikke. Selvfølgelig er det massevis av kjekt å ha utstyr til bruk både før, etter og under jakten avhengig av hva du leter etter, og hva du finner. Men ingen ting du må kjøpe for en fin dag ute med din metalldetektor.

Stopper meg selv litt nå, før det blir noen missforståelser. Noe man må ha er selvfølgelig noe som er egnet til  å grave med. Men de fleste har vel dette fra før. Det jeg mente med påstanden om at du ikke må kjøpe noe ekstra når det kommer til metallsøking og graveutstyr er at du trenger ikke å kjøpe en spesialspade beregnet for denne bruken.

La oss se litt på graveredskaper i denne artikkelen

Noen fordeler er det dog ved å kjøpe med en av spadene vi tilbyr. De er utprøvd gjennom mange år til bruk ved metallsøking og tilpasset til dette bruket.

Men som skrevet, du må ikke kjøpe en sånn for å ha glede av søketuren. Bruk det du har, men det er allikevel noen ting du bør passe på.

blackada-invader-standard

Pass på å ha en spade av god kvalitet

Pass først og fremst på at spaden din er av god kvalitet. Det er lite som kan ødelegge en dag med søking mer enn en spade som brekker. Og sann mine ord, de brekker alltid når du er lengst mulig unna bil og spadebutikker.

Bruk en spade som er tilpasset forholdene

Bruk en spade som er tilpasset forholdene

Pass også på at du har en spade som er tilpasset området du metallsøker i. En stor spade med bredt blad er dårlig egnet på en plen i en park. En grei en-håndsspade eller en kniv er nok å foretrekke her. Denne type gigantspader er vel strengt tatt ikke noe spesielt egnet på jorder heller. Alt for store hull (som også skal fylles igjen) og ofte store, tunge og uhåndterlige å dra rundt på hele dagen. Bruk heller en fotpade med smalt og skarpt blad.

På sandstrender kan et sandscoop være en god ide. Enkelt å bare scoope opp sanden der signalet er. Sanden renner ut gjennom hullene og funnet blir liggende igjen. Et slikt scoop er også enkelt å lage selv dersom du har et gammelt øsekar og en drill.

Sandscoop

Sandscoop

Her er en engelsk side mer mer info om hva som trengs: https://hobbyhelp.com/metal-detecting/