Trening er så mye mer enn bare svette treningssentre, knallharde gruppeøkter eller lange joggeturer på asfalt. Det finnes et uendelig antall forskjellige måter å drive med trening på, oppdagelsesferd og skattejakt i skogen kan være morsomme alternativer.

Turer i skog og mark har mange fordeler

De aller fleste områder i norske skoger er heldigvis urørt natur, noe som også betyr at du kanskje ikke vil finne en mengde gullsmykker, gamle antikviteter eller andre skatter der. Likevel kan det være at du finner et gammelt forfallent hus eller en koie langt inne i skogen, og der kan det være interessant å søke etter gamle formål med en metalldetektor.

Det du garantert vil finne i skogen, det er ro og fred. Dessuten er det svært god trening å gå skogsturer, samtidig som det myke underlaget er behagelig for både knær, føtter og muskulatur. Det betyr ikke at det er en lett økt å gå lange strekninger i skogen – fyll opp sekken med energirike snacks, proteinbarer og mye ferskt vann.

Overnatte eller ikke?

Det er lett å få inntrykk av at «alle» overnatter i skogen, enten i telt eller i hengekøye under åpen himmel. Det er likevel ikke for alle å sove i en mørk skog, sammen med ukjente lyder, dyr, vær og vind. En dagstur kan være mer enn nok for de aller fleste, og det er behagelig å avslutte dagen hjemme eller i en overnattingshytte.

På den andre side kan overnatting i skogen gi en utrolig mestringsfølelse, og det er trygt å overnatte i norske skoger. Det er selvfølgelig viktig å være forberedt, både når det gjelder mat og drikke, gode klær og telt eller annen beskyttelse mot kulde og regn – tilpasset sesongen og værmeldingen.

Det er fint å ha med energibarer og rask energi, men husk på at kosttilskudd ikke erstatter et variert kosthold. Det gjelder også på tur, og det er enkelt å lage skikkelig mat over et enkelt bål. Husk selvfølgelig på perioder med bålforbud, da finnes det mange kompakte og lette turkjøkken som kan brukes. Det finnes helt enkelt ingen unnskyldninger for å ikke spise godt på tur. I noen tilfeller kan det dessuten være mulig å fiske, eller benytte sopp og bær til fantastiske turmiddager. Alt smaker ekstra godt på tur, og dessuten kan du spise med mye med svært god samvittighet når du vet at du har gjennomført en skikkelig tøff treningsøkt i skogen.