De siste årene så har det vært godt å være nordmann i utlandet. Den norske kronen har stått veldig sterkt og det har gitt lavere priser på importerte varer i Norge. Nå har vi sett en krone-kollaps og dette påvirker prisene på alle produkter vi kjøper fra utlandet. Det betyr at man i nettbutikker må øke prisene og ikke minst at prisene går opp. Grunnen til dette er at når man kjøper inn varer med pris i dollar og så skal selge i ut i norske kroner så må man regne om. Hvis det er stor differanse her så kan det bli veldig mye mer kostbast enn det var tiltenkt.

Dette er dårlig nytt for deg som har ventet på å kjøpe deg en detektor inn til den nye sesongen som startet tidlig. Ikke minst så kan det være at du har fått mye tid til hobbyen din ettersom Norge nå er i en lockdown. For selv om vi er i krise så er det perfekte forhold for skikkelig skattejakt nå.

Kan det lønne seg å vente å kjøpe detektor?

Det er veldig vanskelig å si, det er markedet som bestemmer. Ifølge nettsiden aksjesider på nettet så er det svært volatile markeder og ingen vet om det blir verre før det blir bedre. Vi er ihvertfall ikke noe særlig eksperter på penger eller valutakurser. Så om du ønsker deg en ny detektor så kan det kanskje være greit å kjøpe inn nå og heller glemme at den var billigere for noen uker siden.

Det kan være at de blir billigere om noen uker og det kan være at det blir mer kostbart. Det er ingen planer fra Norges Bank å gjøre noe for å intervenere dette og det betyr at vi kanskje må leve med en lav kronekurs.

Det positive med dette for norske leverandører av detektorer er at man slipper å konkurrere med utenlandske nettbutikker. For de aller fleste nordmenn så vil det lønne seg å kjøpe i norsk valuta fremfor å kjøpe i dollar, med mindre man har dollar på hånda selv. Vi vil også anbefale at man støtter de norske butikkene i disse krisetider.