I alle byer i hele verden ligger det mynter på bakken og under jorda, som folk har mistet, og som man kan finne ved hjelp av en metalldetektor. Det er umulig å liste alle potensielle steder å søke, men detektorister skriver ofte på Internett om hvor de har hatt suksess eller hvor de har gjort gode myntfunn. Husk å be om tillatelse før du søker på privat eiendom og sjekk lokale lover før du setter i gang skattejakt i en by.

Her følger noen tips om hvordan du kan bruke detektoren effektivt i byområder:

  • For det første, søk langs alle fortau også gress-stripene mellom fortauet og fortauskant. Dette gjelder spesielt i godt trafikkerte gangarealer. Bruk øynene, så vel som ørene for å søke. Du vil nok ofte se myntene på bakken før detektoren signaliserer.
  • Parker og lekeplasser er vanligvis høyt oppe på listen over steder å søke etter mynter, fordi barn lett mister ting. Myntene er nok ikke gamle eller veldig verdifulle, men du vil helt sikkert finne noe, og jo mer erfaring du får, jo flinkere blir du, og jo mer finner du. Nye småpenger kan du jo bruke til å tipse i taxier eller restauranter, så har du dekket inn den ferieutgiften. I parker og på lekeplasser bør du ha med deg en pinpointer, for det er ikke populært om du må grave større hull enn høyst nødvendig.
  • Sjekk benker og områder på og rundt buss-stopp.
  • Overalt der folk boltrer seg og leker er potensielle hot spots.
  • Seter og plattinger på konsertscener og stadioner må nevnes som lukrative myntjaktmarker. Tilskuere mister mynter og smykker når de setter seg og reiser seg fra setene. Vi anbefaler at du tar deg tid til å søke ved gjerdene på stadioner fordi papirpenger blir blåst dit av vinden. Samme gjelder inngjerdede områder rundt parkeringsplasser.
  • Søk på eiendommen til skoler og høyskoler. Studenter mister ofte penger mens de venter mellom klassene, eller løper til timene.
  • Kirkene er på listen over hot spots. Du kan søke på trappen utenfor kirken, eller rundt områder hvor passasjerer går ut og inn i biler.
  • Hvis det er gamle, forlatte hus i området du er, så ta med metalldetektoren dit. Søk rundt foran verandaer, i trappetrinn, gangveier og oppkjørsler. Skann gulv, gulvlister og gulvbelegg nøye for mynter.

Se denne videoen for å lære mer om hvordan søke i byparker: