Det blir ofte lange turer når man skal ut på gull leting eller metallsøkerturer, og veldig mange hundeeiere gruer seg til turen når de må kjøre bil med hunden. Grunnen er fordi hunden omtrent hyler bak i bilen fordi de ikke liker å kjøre bil. Det kan være at de har dårlige minner, de blir kvalme eller at de ikke føler seg trygge. Hvis man ønsker en hund som liker å kjøre bil så må man tilvenne hunden. Det beste er å gjøre dette fra hunden er valp og da kan man gjøre en del ting for å tilvenne hunden. De må lære seg og bli vandt til å sitte i hundebur. Hvis man gjør dette for sent så kan man ende opp med en hund som blir veldig stresset når de kjører bil.

Hvordan tilvenne en hund til bil?

Det første du må gjøre er å gjøre hunden trygg i hundeburet. Det aller viktigste er å sørge for er å kjøpe riktig hundebur, det kan du gjøre her: Billige-Hundebur.com Den beste måten å gjøre det på er å la hunden få lov til å være i hundeburet hjemme. Du kan legge et godt teppe i hundeburet og prøve å gjøre det til hundens «kosekrok». Gjerne legg inn et bein eller andre ting som hunden liker i buret. Deretter så bør du tilvenne hunden først til å sitte i bilen i korte turer og deretter avansere. Det kan på mange måter sammenlignes med måten du tilvenner barnet ditt til å sove i egen seng eller når barnet skal begynne i barnehagen.

Likevel så er det noen hunder som aldri blir komfortable i bil og da må man kanskje se på mer «medisinske» muligheter. Det finnes flere produkter som er laget for å roe ned hunder som skal kjøre bil men det beste er noe som heter adaptil. Dette er et feromon som virker beroligende for hund. Dette er ikke dop eller noe sånt men lukt som roer ned hunden. Den finnes i en egen spray eller halsbånd som du kan bruke. Man sprayer det gjerne på en klut eller tskjorte som man kan legge i hundeburet. Dette gjør at hunden roer seg ned og ikke stresser, det kan gjøre hunden mye mer rolig. Dersom det ikke fungerer så er det anbefalt at man tar kontakt med dyrlegen. Da kan man få tak i sterkere beroligende som kan fungere bedre eller man kan få råd som er tilpasset din hund.

Det er viktig å huske på at hvis hunden din blir veldig stresset av å kjøre bil så kan man prøve å unngå dette ved å heller la hunden være hos noen som kan passe den når du skal reise bort.