De siste ukene har vært rare for alle, viruset har gjort sitt til at det har påvirket hvordan vi jobber og ikke minst hvordan vi bedriver hobbyene våre. Veldig mange av oss som har metalldetektor som hobby har fått våres områder innskrenket og noen av oss har ikke hatt muligheten til å gå ut for å finne skatter. Det kan ikke beskrives hvor mye enkelte av oss lengter etter å reise ut til urørte marker for å lete etter gull, skatter eller kanskje bare historie.

Vi i ProCollector.no har måtte tenke nytt den siste tiden. Siden vi ikke har noen områder å lete etter skatter på innen kommunegrensen. Så har vi måtte finne nye og andre måter å lete etter skatter på. En av de tingene vi har brukt mye tid på å forstå er hvordan man kan bruke datamaskinen sin for å finne skatter og verdi som man kan konvertere. For et par år siden så testet vi nemlig ut det som på engelsk kalles for «mining» men som på norsk blir oversatt til noe klønete som «graving» etter kryptovalutaen Bitcoin. Når vi prøvde på det sist så senket prisen på Bitcoin seg veldig og vi ga opp prosjektet. Med rekordlave strømpriser og en stadig større etterspørsel etter folk som vil kjøpe Bitcoin så har vi tørket støv av vår lille bitcoin-gravemaskin, som vi kaller det.

Rik, neida…
Dette er ikke noe man blir rik av, men det blir man jo neimen heller ikke av detektorer. Det er likevel en måte å fylle tiden sin med noe interessant som gir kunnskap og ikke minst litt ekstra i kassen. Disse pengene som vi tjener ekstra bruker vi på å spare opp til mer utstyr nå som Norge åpner opp igjen. Fordi i år så blir det ikke noe skikkelig sommerferie i utlandet, det blir heller en aldri så liten «detektor ferie». Vi har linet opp en liste over områder hvor vi spør etter tillatelse til å søke. Det blir dermed kanskje den beste ferien vi kunne ha sett for oss, i det minste for oss voksne.

Veldig mange tror det bare er nerder og at det er komplisert å komme i gang med utgraving av kryptovaluta, men det er ikke det. Fortsatt så finner man ganske stort utvalg av utstyr til salgs på Finn.no fra folk som har gitt opp krypto-eventyret. Dette kan være en god og billig måte å få en inngang inn på kryptomarkedet.

  1. Kjøp utstyr (du trenger datamaskiner med skjermkort). Sjekk spesifikasjonene på den coinen du ønsker å grave etter. Du finner et stort utvalg på Komplett.no eller så kan du bruke Finn.no
  2. Velg et program som du kan grave med, du finner noen enkle programmer for nybegynnere her.
  3. Sett opp din rigg, husk å tenk på sikkerhet og at den får rikelig med luft
  4. Etterhvert som du miner anbefaler vi at du selger gradevis den coinen du graver etter for å investere i flere valutaer. Da er det større sjanse for å sikre deg mot større fall og muligheter for profitt
  5. Tenk sikkerhet på alt når du setter opp kontoer, det finnes folk som vil lure deg til det meste.

Se video om Bitcoin mining