Det er tøffe tider og for veldig mange så kan det virke helt umulig å få kabalen til å gå opp. Derfor tenkte vi å komme med en liten liste over hvordan du kan få råd til en detektor uten at det går utover økonomien. Det finnes nemlig ganske mange forskjellige måter du kan finansiere din detektor uten å ta opp forbruksgjeld.

Gå igjennom de faste kostnadene dine

Vi har alle sammen faste kostnader som alarm, forsikring og strøm. Hvis du ikke er flink til å forhandle ned prisene du har på disse forskjellige tingene så kan du ha flere tusen ledige penger hvert eneste år. Det finnes noen gode oversikter som kan hjelpe deg med å finne de riktige prisene som f.eks Forbrukerrådet sine egne nettsider. Her finner du alt du trenger av informasjon om de aller fleste kostnadene du har som lån, strøm og forsikringer.

Når du har funnet hvem av disse som har best betingelser så kan du konfrontere nåværende leverandør av tjenesten/produktet du kjøper. Når dette er gjort så kan du prøve å forhandle ned prisen med nåværende leverandør. De aller fleste ønsker å beholde deg som kunde istedenfor å måtte gå ut å hente nye kunder.

Ta småjobber

Før så var det noen veldig gode markedsplasser for småjobber, disse er alle nesten borte. Behovet for å finne personer som kan ta småjobber er der likevel og derfor burde du gjøre deg synlig for dette. Den enkleste måten er å henge opp en lapp på butikken og selvfølgelig spre det på Facebook. Skriv at du gjerne klipper gresset eller hjelper til med snåmåking. Er du heldig så kan du lage noen faste avtaler som gir deg penger inn i kassa så du kan kjøpe deg en topp detektor.

Selg ting du ikke bruker

De aller fleste av oss har mange forskjellige ting som vi ikke bruker lenger. Det kan være en alt i fra spillkonsoler, brødbakemaskiner eller andre ting som vi har kjøpt oss men ikke bruker. Her ligger det gjerne flere tusen kroner som bare venter på deg. Alt du trenger å gjøre å ta bilde av tingene å legge ut på Finn.no. Dette kan være en veldig effektiv måte å finansiere din nye detektor på.

Hvis du ønsker å selge tingene på Finn.no for å få penger raskt så kan det være veldig lurt å tenke litt strategi i forhold tl pris. Veldig mange setter prisen veldig høyt i starten men da tar det gjerne litt tid før man faktisk selger det eller hvis man i det hele tatt får solgt tingene sine.

Lån penger av foreldre

Hvis du er ung så kan det være at du ikke har mulighet til alle tingene ovenfor. Da kan det være bedre å spørre foreldre om å låne penger til en detektor. Det er ikke lett å spørre og for mange foreldre er det en litt vanskelig avgjørelse å låne ut penger. Lag derfor en detaljert nedbetalingsplan på hvordan du skal nedbetale detektoren og ikke minst gi dem en liten rente. Da vil det for mange fremstå mye mer seriøst. Du kan i tillegg si at du kan leie ut din detektor-tjeneste til andre og dermed forhåpentligvis betale ned lånet raskere.