Hvis du har sett litt på TV-kanalene Max og Discovery over de sistene årene så er sjansen stor for at du har sett seriene om gull-graving. Mange tror ikke det er mulig å finne gull i Norge, men det er faktisk mulig å finne gull i Norge. Det er likevel ikke noe Klondike og det krever mye jobb.

I disse TV-seriene så bruker de gjerne dumpere og gravemaskiner for å finne større lommer med gull. I Norge så er det ikke sånne operasjoner og grunnen til det er gjerne at forekomstene ikke er så store. Det er likevel fortsatt mulig å finne noen ganske fine nuggets etterhvert som du leter.

Nedenfor har vi prøvd å belyse noen vanlige spørsmål når det kommer til gullgraving i Norge.

Kan jeg bli rik av å lete etter gull?

Selv om vi ikke skal utelukke noe som helst så er sjansen for å bli rik av å grave etter gull, ganske så liten. Vi kan likevel ikke utelukke at en heldig nordmann kan være så heldig å finne en større nugget som kan være svært verdifult. Dette gjelder spesielt om du finner norsk gull, for det finnes samlere som gjerne betaler overpris for nettopp norsk gull.

Sjansen for å bli rik av å finne gull er mindre enn hvis du spiller gratis spinn på casino. Og sjansen kan vel nesten sies å være større å vinne i lotto enn å bli rik på gull i Norge. Likevel så er det slik at de aller fleste som graver etter gull i Norge faktisk gjør dette fordi de syntes det er spennende og at det opplevelser.

Hva trenger jeg for å grave etter gull?

For å grave etter gull så trenger man litt forskjellige ting på plass. Du trenger egentlig aller mest en panne som du kan bruke for å skille gull og du trenger gjerne en liten vekt. Hvis du ønsker å bruke en detektor så kan du bruke dette, men dette er mer for deg som ønsker å finne gull-skatter som er mistet fra andre en gang i tiden.

Hvor kan jeg lete etter gull i Norge?

I Norge så finnes det flere steder du kan lete etter gull. Vi anbefaler at prøver å bruke steder som er kjente for at det finnes gull. Det finnes gull i mange deler av landet men mange steder så er det nok ikke kjent at det er gull. I Norge så er de områdene som er mest kjent for å ha gull Bømlo, Finnmark og Eidsvoll.

Det er likevel ikke slik at man fritt kan grave etter gull her. For å lete etter gull så må du ha fått lov fra grunneier å gjøre dette. Det er dermed ikke å dra rett ut i marka med utstyr for å lete etter gull. Likevel så vil de nok de aller fleste grunneiere la deg få lov å lete etter gull mot en liten provisjon av det du finner.