Kun bevæpnet med en metalldetektor gjorde en britisk 3-åring sitt livs funn, da han fant et 500 år gammelt relikvieskrin i gull.

På skattejakt med far
3-årige James Hyatt preget i 2009 alle avisforsider i Storbritannia, da han på et jorde nær byen Exeter i Sør-england gjorde et av landets hittil mest verdifulle gullfunn. Sammen med faren sin var han på skattejakt med metalldetektor. For moro skyld lot faren liten James søke med apparatet. Få minutter senere pep maskinen. Den hadde funnet noe.

Fant tapt relikvieskrin
Spent begynte lille James og faren hans å grave i jorden og 20 cm nede, fant de noe skinnende og gult. Der oppdaget de et lite gullsmykke – ca. 3 cm langt og 2 cm bredt. Smykket viste seg å være et lite relikvieskrin, som en gang kanskje har inneholdt en splint fra Kristus kors. » Jeg har hatt dette som hobby i 15 år, og har aldri funnet noe lignende», uttalte James’ far, Jason Hyatt senere.

Potensielt verdt flere millioner
Da eksperter etter hvert fikk undersøkt det vesle skrinet vurderte de at det var fra 1500-tallet, og at det kan være verdt opp til 23 millioner kroner. Uansett så er familiens metalldetektor i hvert fall tjent inn mange ganger! Kanskje ligger det også en skatt der ute og venter på deg.

 

barn-gutt-metalldetektor-metallsoker-procollector-LITE

På sin første tur med metalldetektor gjorde 3-årigen James Hyatt i 2009 sitt største (og første) funn. Maskinen pep og faren hans og han gravde opp et lite relikvieskrin i gull.