De fleste av oss som liker å gå på skattejakt med metalldetektoren vår, har også en grunnleggende interesse for verdi, og det å komme over noe som har verdi eller kan stige i verdi. Det er den følelsen som dukker opp i kroppen når metalldetektoren varsler om funn, og man i spenning begynner å grave for å se om man har funnet noe man kan samle på eller noe som har en stor verdi. 

For dette er vel noe vi alle vil, er det ikke? Skyte gullfuglen som gjør at vi får hendene våre i noe verdifullt. Dessverre er det sånn at det ofte er mer sannsynlig at man vinner på nettcasinoer som Mr. Green, enn at man finner det helt store – men hvorfor ikke gjøre begge deler? Det er jo underholdende å holde på med. I denne artikkelen gir vi deg dessuten tipsene for ting man kan samle på som man med hell og kunnskap kan øke i verdi.

Mynter – den originale skattejakten

Mange av oss har nok samlet på mynter siden vi var relativt unge. Man kan enten kjøpe gamle mynter, eller naturligvis se om man kan komme over noen gode skatter med metalldetektoren. Det er stor forskjell på hva mynter er verdt, og det er ikke så ofte man kommer over mynter som er verdt mye. Det er likevel noen årganger, noen partier og noen typer mynter som faktisk kan stige mye i verdi over tid. 

Skattejakt på kunstgalleri

Kunst er en helt annen type “skattejakt”. Kunsten skal du gjerne la stå fremme og pynte opp stuen din, så her gjelder det jo litt å finne noe man liker i tillegg. Det er vanskelig å vurdere hvorvidt kunsten kommer til å stige i verdi, men det finnes en rekke kunstnere i kunstverden som er “stigende stjerner”, og er man heldig kan man gjøre et godt funn. Vi har vel alle sett hvor mye Pushwagner sine verk har steget i verdi etter hans død?

Vinskatter

Ja, du leste riktig – vin. Det er utrolig nok penger å tjene på å investere i litt vin. Det betyr ikke at det bare er for deg å velge ut en tilfeldig flaske på polet, vente noen år og forvente en verdiøkning. Man må se seg nøye om og kjøpe vin fra en anerkjent produsent, eller en produsent hvis popularitet er stigende, så kan det ofte hende at vinen viser seg å bli et realt skattefunn.