For oss som liker å gå langs stranden med metalldetektor i hånd er det lite som er mer spennende enn å høre lyden av et stort utslag. Her er noen forslag til steder der du kan reise for å søke etter sjeldne gjenstander i Europa. Europa er et fantastisk sted å søke, med så mye historie på et lite område. Uansett hvor og når du søker, husk å alltid følge retningslinjene, ellers risikerer du både lovbrudd og farlige situasjoner.

Norfolk, Storbritannia

Norfolk er området med høyest antall funn i hele Storbritannia. På grunn av det relativt flate terrenget sies det at det er lettere å søke her enn i andre deler av England. Samtidig er dette også et område der vikingene tok seg godt til rette. Derfor er det mulig at du finner noen spennende skatter her, men sørg for å sjekke lovene i landet før du begynner.

Trøndelag, Norge

Det var store nyheter da omtrent et halvt kilo gull ble funnet på ett jorde i Trøndelag. Det var heller ikke det første funnet av stor verdi som ble funnet i denne delen av landet. Mange av skattene i Trøndelag stammer fra vikingtiden der tokt og handel brakte skatter fra fjernt og nært. Blant annet skal vikingene fra midt Norge være blant de første til å seile til Storbritannia, noe som også øker sjansen for å finne historiske skatter i området.

Skattetokt på nett

Det må sies at ikke alle har utstyret eller tiden de helst ville hatt for å søke etter skatter, enten det er i nabolaget eller lengre unna. Derfor er det godt at vi har muligheten for gevinst selv om vi er hjemme. Mange spill følger prinsippet til en skattejakt, men «Book of Dead» er et spill der du skal samle på deler av skatter for å vinne en jackpott. For mer tradisjonelle bingospill har bingo.com jackpotter på en rekke spill, blant annet i deres mysteriet om «The mystery» der jackpotten ligger på mellom 250 – 2500 kr. Med andre ord, ingen liten gevinst for en skattejakt fra stua.

Flandern, Belgia

Flandern er et fantastisk område å søke etter unike gjenstander fra en rekke tidsaldre. Siden 2016 har det vært lovlig å søke her, og de har til og med lansert sin egen plattform på nett for å rapportere funn. Det positive med denne plattformen er at man kan se hvor funnet er, og søke i det samme området, samt se enda flere detaljer om funnet for de som er interessert.

Disse er bare noen av de mest spennende områdene å søke etter skatter i Europa, men det finnes mange flere. Å finne gode steder er også lettere når man ikke er alene. En stor del av søkingen er samholdet og fellesskapet ved å være medlem i en forening. Er du ikke det allerede kan det lønne seg å bli med i dag. Om du ikke har tid eller mulighet til å begi deg ut på skattetokt finnes det alltid alternativer på nett.