De aller fleste har den siste tiden vært mye hjemme og det har kanskje ikke vært mulig å reise veldig langt for å prøve lykken med metalldetektoren. Det kan derfor være veldig fristende å flytte den samme interessen og ikke minst gnisten over til det digitale rommet. Derfor har vi gjort en skikkelig jobb med å finne ut hvordan du kan finne skatter digitalt.

For det finnes faktisk ganske mange måter man kan finne verdifulle skatter på internett. Jakten på disse skattene kan være spennende og ikke minst veldig morsom for de aller fleste. Da tenke vi ikke å lure deg inn på et nettcasino eller lure deg inn på noe annet.

Finn.no

Du vil bli overrasket over hvor mange som faktisk gir bort ting gratis eller selger ting veldig billig på Finn.no. Her er det mulig å gjøre noen veldig gode kjøp som du kan selge videre eller selvfølgelig spare selv. For å kunne finne skatter på Finn.no så er man nødt til å ha litt kunnskap først. Det er nemlig kunnskapen du har om at noe er mer verdt som gjør at det som kanskje er søppel for noen er en skatt for deg.

Domener

Domener er en annen type skatter som kan gi deg veldig høy gevinst. Før så jaktet man gjerne på domener for å finne det som kalles «exact match». Gode eksempler på dette er domener som strøm.no og boliglån.no. Selvom dette er domener som fortsatt har høy verdi så finnes det noe annet som har en enorm verdi i dag. For nå kjøper utenlandske og norske selskaper domener som har historie. De måles i noe som heter DR (domain rating). Du finner slike lister over domener på flere steder som f.eks hos Domeneshop. Dersom du finner noen gode domener så kan dette være verdt fra 10000 til 50000,- per stk. Selv om det finnes mange mulige kjøpere så tar det gjerne litt tid å finne en kjøper til dem. Likevel så er investeringen din på bare rundt 100,- kroner.

Slektsforskning

Dette er jo ikke en skattejakt på samme måte som de forslagene ovenfor men det har likevel mange av de samme elementene som skattene du finner med detektor. Det finnes veldig mange steder som lagrer informasjon om familienavn på nett, sterkt drevet av mormonerne. Dette gjør det mulig for deg å spore opp hele eller deler av din familie som er flyttet rundt i verden. Kanskje finner du en rik onkel eller lignende som kanskje viser seg å være en skatt. Arkivverket har skrevet en veldig god artikkel på hvordan du kommer i gang med slektsforskning.

Det finnes helt sikkert veldig mange andre måter du kan drive skattejakt på, men dette er noe ideer for å få deg til å tenke. Dette kan også være et veldig godt tidspunkt for å starte å tenke på hvor du har lyst til å søke når reiserestriksjonene oppheves. Det finnes mange spennende steder i Norge som med litt research kan være svært egnet for å finne din neste skatt.