Vi drømmer alle om å finne denne store skatten med vår detektor. Selv om flere nok vil hevde at det er enklere å vinne på norsk casino enn å finne den store skatten med detektoren. Likevel så kan du øke sjansene dine for å finne noen verdifulle skatter og dette gjør du ved å gjøre research. Nedenfor har vi laget en oppskrift som vi selv gjerne bruker:

Hva leter du etter?

En skatt er veldig udefinerbar. Det som er en skatt for noen trenger ikke å være en skatt for andre. For å kunne finne det du leter etter så må du først finne ut hva du har lyst til å finne. Nedenfor er noen eksempler:

  • Krigsminner
  • Mynter
  • Smykker
  • Gull

Krigsminner

Alfaset

Det er nemlig slik at det som du leter etter er med på å bestemme hvor du burde lete. Hvis du f.eks leter etter krigsminner så kan det være greit å lete etter ting der du vet at det har vært aktivitet. Det kan f.eks være områder i nærheten av bunkers eller festninger. Her er det store sannsynligheter for at du finner noe.

Du bør vær oppmerksom på at i slike områder så kan du komme over eksplosiver og du bør derfor være veldig varsom når du lokaliserer et funn. Grav gjerne rundt før du tar noe opp.

Mynter

Her gjelder det å finne plasser som kanskje tidligere har vært gamle markedsplasser eller lignende. Det finnes ganske mange gamle plasser som tidligere har vært aktive markedsplasser. Folk mistet mynter før i tiden og det kan være at du er heldig som finner disse. Det er funnet flere gamle mynter i Norge og det er ikke umulig at du er den heldige vinneren her.

Smykker og ringer

Hvis du ønsker å finne smykker og ringer i gull og andre edle metaller så kan det være utrolig praktisk å lete på strender. Her har gjerne man mistet ringer og smykker i en årrekke. Det er ikke uvanlig å finne alt i fra diamantringer til gullringer på en strand. Det er selvfølgelig en sjanse for at noen har vært der før deg.

Gull

Hvis du ønsker å finne gull så er det veldig krevende men om du vet om noen plasser hvor det har blitt gravd gull før så er det alltid noen sjanser for at du finner noe gull som noen har mistet eller oversett.

Hvordan gjøre research?

Når du skal gjøre research så er det derfor viktig at du prøver å innhente informasjon fra forskjellige kilder. Det er ganske mange forskjellige steder du kan finne det. Veldig mange steder i Norge har bøker som er gitt ut av historielag, her kan man gjerne finne ut om spennende plasser som kanskje ingen har brukt detektor på før

Hvis du kjenner en gammel mann eller dame så kan de kanskje komme med noen gode råd. Dersom man skal lykkes med å finne skatter så er det viktig at man hele tiden skaffer seg unik kunnskap så man finner steder hvor ingen har vært før.

Du må ha riktige tillatelser

Uansett hvor du skal lete etter skatter så må du ha tillatelser til å gjøre dette. Hvis du leter i et område som har restriksjoner eller hvor grunneier ikke ønsker at du leter så kan du havne i store problemer. Det er derfor viktig at du innhenter dette før du begynner å lete.

De aller fleste grunneiere er veldig positive til å finne ut om det er noen skatter under jorden. Dersom det er kommunal grunn så bør du alltid ta en telefon til kommunen først for å høre om det er greit. Det er mye bedre å ha alt i orden.