I Norge har vi mange metaller du kan finne med en metalldetektor. Det er mange eksempler på enkeltpersoner, som har funnet nok edle metaller til å pensjonere seg for all tid – ved ett enkelt funn. Det er selvfølgelig mange andre måter å bli rik på. Her kan vi nevne og spille på spilleautomater, investere på aksjemarkedet og andre mer tradisjonelle måter, men det er ingen av disse som kan måle seg med å gå ut på et jorde eller i naturen, for så å finne en gullklump.

Men gull er ikke det eneste metallet av verdi du kan lete opp med en metalldetektor. I Norge har vi flere andre edle metaller, som sølv, Palladium og ikke minst meteoritter. Sistnevnte kan være laget av metaller vi ikke engang har noen særlig forekomst av her på jorden, noe som kan få verdien av selv små gram opp i enorme summer. 

Hvis du ikke vil ut i naturen for å lete etter gull, er spilleautomater på nett et morsomt alternativ – på høyde med å finne gull med en metalldetektor. Du kan eksempelvis spille på spilleautomater, Live Casino og oddsspill. Å spille på odds, enten det er fotball, tennis, ishockey eller annet, er en av de mest populære formene for spill blant nordmenn.

Gull – det mest gjeve metallet av alle

Gull (og sølv også for så vidt) trenger vel nesten ingen introduksjon, men vi kan nevne at det er gull i Norge. Vi har lange tradisjoner med gullgruver i Norge og våre naboland, noe som gjør det til en absolutt mulighet å finne dette edle metallet. Ikke bare i ren form.

Det mest vanlige er å finne gjenstander av gull, som kan være alt fra noen hundre år til tusen år gammelt. Her skal du være oppmerksom på reglene for gamle funn, fordi du kan ha plikt til å informere og innlevere eventuelle funn, men finnerbelønning vanker.

Sølv – historisk viktig metall

Sølv er mer utbredt enn gull, og prisen er desto lavere. I ren form er det spesielt i Kongsberg-gruvene det er påvist noen særlig forekomst, men det finnes garantert mange andre steder hvor metalldetektoren begynner å pipe febrilsk.

Igjen, er gjenstander av sølv å finne på marker og andre steder, hvor det har vært menneskelig aktivitet. Mange hobbyarkeologer har vært heldige her til lands, og hvert år dukker det opp nye funn.

Palladium – utrolig høy verdi

Palladium er et edelt metall de færreste har et forhold til – tror de i hvert fall – men dette er et metall som ofte brukes i legering sammen med gull. Finner du palladium i Norge så skal du være heldig, men da har du også sikret deg en god fortjeneste. Prisen for palladium er nemlig på høyde med gull.

Eller hva med meteoritter

Meteoritter er mer og mer populært å lete etter. Finnerbelønningen kan være stor og det kan neppe bli mer spennende enn å finne en meteoritt. Meteoritter er oftest små, fordi de brenner opp i atmosfæren, på vei mot jorden, men siden de fleste meteoritter er laget av jern så kan du finne de med en metalldetektor også. 

Skal du lete etter meteoritter må du ha en metalldetektor hvor det er høy følsomhet. Det er mange årsaker til dette, men en av dem er at en meteoritt gjerne ser ut som en stein, og da kan det være vanskelig å skille den fra det naturlige jordsmonnet.