Det finnes mange typer teknologiske oppfinnelser, og det kommer hele tiden nye til. En teknologisk oppfinnelse som mange mennesker har satt pris på, er en metalldetektor. I dag finnes det mange ulike metalldetektorer til forskjellige priser, laget av forskjellige produsenter. For noen vil disse instrumentene være kjente, for andre er de helt fremmede. I denne artikkelen dykker vi derfor ned i hva de brukes til, når de ble oppfunnet og hvordan du selv kan få råd til en metalldetektor.

Tips og råd til deg som ønsker å kjøpe en metalldetektor til privatbruk

En god metalldetektor ligger ofte i en høy prisklasse. Dersom du ønsker å kjøpe en til privatbruk men ikke har råd akkurat nå, er det blant annet to ting du kan gjøre. Du kan for eksempel sette av penger hver måned over en periode, eller alternativt undersøke billigste forbrukslån. Et slikt lån er usikret, noe som vil si at du kan bruke lånet på hva du vil. Du skal dog huske at hele beløpet skal betales tilbake. Sammenlign lån og finn lånet som er best for deg og dine behov. På den måten sikrer du at du finner den billigste løsningen og at du får det beste tilbudet.

Metalldetektor kort fortalt

Kort fortalt, så er en metalldetektor et instrument man bruker for å finne metallgjenstander i jorden. Når detektoren finner metall, vil den reagere. Formålet med et slikt instrument var før i tiden primært å bruke det til militære formål. Den gangen var fokuset på å lete etter miner eller udetonerte granater. Forskjellen på de gamle metalldetektorene og de nye, er at de gamle hovedsakelig var bygget for å identifisere magnetfelt i jerngjenstander som lå under bakken. I dag er metalldetektorene elektronisk styrt og er bygget på en måte som gjør at de kan kjenne igjen og skille mellom forskjellige metaller.

Instrumentene brukes både i offentlige sammenhenger og til privatbruk

Metalldetektorer kan både brukes av deg som privatperson og i offentlige sammenhenger. I privatbruk anvendes de for eksempel til skattejakter for å lete etter gamle mynter under bakken som vi ikke kan få øye på. Til offentlig bruk anvendes de fortsatt til minesøking, malmleting, trafikklysanlegg eller kontroll av sikkerheten på steder som flyplasser. Disse instrumentene har derfor mange forskjellige egenskaper. Overordnet er dens funksjon at den skal gjøre det lettere for oss å finne gjenstander som er gjemt under bakken eller steder hvor vi ikke kan se dem.