Teknologien har virkelig utviklet seg når det kommer til metallsøking. Du kan få en komplett trådløs løsning med Garrett Z-Lynk som kobler sammen ulike tilbehør som metalldetektorer og hodetelefoner.
Metalldetektoren Quest Pro kobler seg til en app for å automatisk holde oversikt over områder og funn underveis. Det finnes utallige apper for metallsøking tilgjengelig, som fungerer med mange, om ikke alle, detektorer, selv om de ikke er helintegrerte. Det sier litt om hvor langt den teknologiske utviklingen i samfunnet har nådd: vi bruker smarttelefonen vår til absolutt alt nå til dags.
Smarttelefonen er utvilsomt helintegrert i våre liv nå. Det er der vi har mesteparten av vår sosiale kontakt, det er der vi går inn i mobilbanken for å sjekke økonomien vår, og mange jobber også fra smarttelefonen sin. Dessuten bruker mange mennesker mobilene sine til underholdning, som å se på serier, høre på podkast, spille mobilspill eller gamble hos nye norske casino. Kun fantasien setter grenser for hva som er mulig å få til. Ikke glem at dagens smarttelefoner er ekstremt mye kraftigere enn datamaskinen som sendte Apollo til månen i 1969. Men tilbake til appene for metallsøking.
De 3 beste appene for metallsøking
1. OnX Hunt GPS Maps
Det er viktig å være klar over hvor tomtegrensene går, og hvor man har lov til å søke. Bruker man OnX Maps Hunt App så får man opp tomtegrensene og hva slags eiendom du befinner deg på. Dette gjør det enklere for deg å få tillatelse til metallsøking på privat eiendom, og unngå problemer.
Enkelte statlige områder er fredet, og på slike områder kan det v ære forbudt å metallsøke – uansett når du gjør det. Andre områder brukes av militær trening hvor man ikke oppdager skilting før det, bokstavelig talt, er for sent. Selv om det ikke pågår aktiv trening kan du likevel havne i trøbbel dersom du oppholder deg på militært område uten tillatelse.
2. iSmart Detect
Denne appen er laget for å spore funn og enkelt dele dem med andre. Når du finner noe er det enkelt å ta et bilde, og så registreres lokasjonen automatisk. Deretter kan du ta så mange bilder og notater som du vil, for å ha alt loggført for framtiden. Appen bruker Google Maps til å plassere markører der du gjør funn.
3. Tect O Track sporer funnene dine
Hvis du vil ha en app som sporer hvor du beveger deg, hvor du gjør funn, og gir deg muligheten til å lagre bilder av funnene pluss notater, kan du sjekke ut Tect O Track-appen. Hvis du har et stort område og ønsker å søke der over tid, viser appen deg hvor du har søkt tidligere. Du kan til og med fargekode funnene dine, og eksportere dataen til Google Earth. Dette gir deg et annet bilde av turene dine!
Siste ord
Det finnes ikke veldig mange apper akkurat nå for denne hobbyen, med unntak av de som er knyttet til bestemte metalldetektorer, men de som er tilgjengelig får jobben gjort. Teknologien utvikler seg hele tiden, og det vil bli spennende å følge med på hvilke nye apper som kommer i framtiden.